top of page

Vertikal solcelleinstallasjon på grønt tak Sveits

Sammen med det sveitsiske selskapet PlanPRO, ble det i januar 2024 montert en VPV-installasjon i Beinwil am See i Sveits i januar 2024. Dette prosjektet viser hvordan vi adresserer utfordringene med vekt og kompleksitet som ofte er forbundet med solcelleanlegg på grønne og flate hustak.


Strømlinjeformede biosolinstallasjoner med redusert ballastbehov


Essensen av Over Easy Solars tilnærming ligger i dens evne til å minimere avhengigheten av tung ballastering, et vanlig hinder i tradisjonelle solprosjekter. Ved å distribuere vertikale solcellepaneler har selskapet genialt negert vindløft og jevnt fordelt tverrgående og horisontale krefter gjennom hele installasjonen. Denne metoden forenkler ikke bare installasjonsprosessen, men utvider også omfanget av solenergiapplikasjoner på strukturer som tidligere ble ansett som uegnet på grunn av vektbegrensninger.

"Våre vertikale solcellepaneler negerer effektivt vindløft, og ved å integrere installasjonen som en sammenhengende struktur, fordeler den jevnt tverrgående og horisontale krefter over hele installasjonen,"

sier Trygve Mongstad, administrerende direktør og gründer av Over Easy Solar. Denne tekniske innsikten understreker den praktiske og effektive naturen til Over Easy Solars system, noe som gjenspeiler selskapets forpliktelse til å fremme solenergiteknologi.


Arbeider som monterer solcelleanlegg på grønt tak

Et vitnesbyrd om enkelhet: Vertikale solcellepaneler for grønne tak


Prosjektet i Beinwil am See står som et bevis på systemets brukervennlige design og effektivitet. PlanPro, et lokalt selskap, utførte installasjonen av et 10 kWp-system på toppen av et eksisterende sedumtak med bemerkelsesverdig effektivitet. Prosessen viste ikke bare hvor enkelt det er å ettermontere systemet på et grønt tak, men også tilfredsheten til de involverte interessentene.

"Vi ble imponert over hvor enkelt og raskt dette produktet kan ettermonteres på et eksisterende grønt tak,"

bemerket Sven Meuschke, prosjektleder hos PlanPRO i Sveits. Denne uttalelsen sammenfatter prosjektets suksess og Over Easy Solars evne til å levere løsninger som oppfyller de praktiske kravene til både installasjonsfagfolk og sluttbrukere.


Vertikale solcellepaneler på grønt tak i Sveits


Comments


bottom of page