top of page

PRESSEMELDING: Banebrytende ballastfritt vertikalt bifacial PV-system for flat takmontering

Innovativ løsning godkjent av ledende institutt innen vind og aerodynamikk og i samsvar med europeiske forskrifter


OSLO, 29 mai 2023 – Over Easy Solar, et norsk selskap som utvikler løsninger for flat og grønn solenergi på taket, er stolte av å kunngjøre vindsertifiseringen og godkjenningen av deres revolusjonerende ballastfrie vertikale bifacial PV-system for flate hustak. Denne banebrytende løsningen har blitt grundig testet og godkjent for takmontering i henhold til europeiske forskrifter, og gir et revolusjonerende alternativ for energiingeniører og installatører.


Nyheten ble offentliggjort i en artikkel i PV Magazine Global i dag.


Gjennom en grundig studie utført ved I.F.I. Institut für Industrieaerodynamik GmbH i Aachen, Tyskland, har Over Easy Solar-systemet bevist sin pålitelighet og effektivitet, noe som muliggjør sikker installasjon på nesten alle flate takbygninger uten behov for festing eller ekstra ballast. Denne innovative tilnærmingen er avhengig av friksjon for å holde panelene på plass, strømlinjeforme installasjonsprosesser og minimere kostnader.


Viktige funksjoner i Over Easy Solars ballastfrie vertikale bifacial PV-system:

  1. Prefabrikkerte enheter: Over Easy Solar har utviklet en prefabrikkert enhet med lave bygninger vertikale bifacial solcellepaneler, spesielt designet for flate takinstallasjoner.

  2. Mål: Solcellepanelene måler 22 cm i høyden, og med den integrerte bærekonstruksjonen står de 27-34 cm over taket.

  3. Høy bifaciality: Produsert med Heterojunction (HJT) celler, har panelene en bemerkelsesverdig bifaciality på over 95%, noe som sikrer eksepsjonell energifangst fra begge sider.

  4. Overlegen ytelse: Over Easy Solars pilotprosjekter har vist at vertikale solcellepaneler kan oppnå opptil 20-30% høyere spesifikk avkastning enn tradisjonelle flate takløsninger, noe som maksimerer energiproduksjonen.

  5. Lett: Med en vekt på 11 kg/m2 på taket uten behov for ballast, tilbyr enhetene en lett og strømlinjeformet installasjonsprosess.

  6. Allsidig bruksområde: Systemet er kompatibelt med alle flate tak og gir optimal ytelse når det kombineres med et grønt tak eller takmembran med høy albedo.

  7. Forbedret energiutbytte: Systemet genererer det høyeste energiutbyttet i morgen-, kvelds- og vinterperioder, noe som muliggjør økt selvforbruk og forbedret prisutvinning i markeder med variabel pris.


Trygve Mongstad, grunnlegger og daglig leder i Over Easy Solar, uttrykte sin begeistring for det banebrytende produktet, og sa:


“Med dette unike produktet ser vi at vi løser mange av utfordringene for installatører. Enkelheten og enkel installasjon av et ballastfritt og prefabrikkert oppsett vil i stor grad akselerere solcelleinstallasjoner med flatt tak.”

Vindtunneltestene, utført på en 1:50-modell utstyrt med 360 trykkksensorer ved det anerkjente I.F.I. Aachen vindlaboratorium, ga bemerkelsesverdige resultater. Daniel Markus, representant for I.F.I. Institut für Industrieaerodynamik GmbH, bemerket:


“Den aerodynamiske ytelsen til Over Easy's system i våre vindtunneleksperimenter var over våre forventninger, og analysen viser faktisk at disse systemene kan være ballastfrie for mange typiske bygninger med flate tak, avhengig av de lokale vindforholdene.”

Videre viste CFD-simuleringer utført av Fraunhofer ISE at Over Easy Solar-systemet viste ubetydelig løft, selv ved vindhastigheter på opptil 47 m / s. Lena Emmer, representant for Fraunhofer ISE, fremhevet funnene og sa:


“Våre CFD-simuleringer viser ubetydelig løft på systemet, og vindkreftene er hovedsakelig på det første panelet på rad, mens de andre panelene kan ha vindkrefter selv om de virker mot vindretningen.”

Over Easy Solar, mottaker av den prestisjetunge SolarPower Europe Startup Award 2022 og National Solar Award i Norge 2023, fortsetter å revolusjonere solenergibransjen med sine banebrytende teknologier.

Comments


bottom of page