top of page

PRESSEMELDING: Første fullskala vertikale biosoltak installert i Oslo


Oslo, 26 juni 2023 – Over Easy Solar, en norsk solenergibedrift, kunngjør stolt den offisielle åpningen av sin første fullskala vertikale biosolar takinstallasjon på et tak i Oslo. Dette banebrytende prosjektet, med den innovative VPV-enheten (Vertical Photovoltaic), markerer en betydelig milepæl i kommersialiseringen av vertikale solcellepaneler for grønne hustak.


Etter et vellykket pilotprosjekt på samme tak i 2022, har Over Easy Solar gjort fremskritt innen produktutvikling og produksjon, noe som muliggjør effektiv installasjon og en tidobling av størrelsen på installasjonen. Ved å utnytte de unike fordelene med det prefabrikkerte vertikale solcelleanlegget, ble hele den mekaniske installasjonen sømløst fullført i løpet av en enkelt dag, uten behov for ballast eller festing.


Samarbeidet og støtten fra viktige interessenter har vært avgjørende for realiseringen av denne ekstraordinære prestasjonen. Over Easy Solar utvider takknemlighet til Oslobygg KF og SMART Oslo for deres engasjement og støtte, inkludert pilotfinansiering fra SMART Oslo. I tillegg vil Over Easy Solar takke Solenergi FUSen for deres eksepsjonelle prosjektledelse, som sørget for feilfri utførelse av installasjonen.


VPV-enhetens integrering av vertikale solcellepaneler og grønne hustak representerer en banebrytende tilnærming til å utnytte fornybar energi og fremme bærekraftig livsstil. Fullskalaanlegget har en toppeffekt på 45 kWp og skal produsere opptil 50 000 kWh per år, beregnet ut fra målinger fra pilotinstallasjonen fra i fjor. Installasjonen er ballastfri og dekker et samlet areal på ca 600 kvadratmeter.


""Vi er begeistret over å avduke denne banebrytende vertikale biosolar takinstallasjonen""

sier Trygve Mongstad, daglig leder i Over Easy Solar.

"Dette prosjektet representerer et betydelig skritt fremover i vårt oppdrag om å muliggjøre en grønnere, mer bærekraftig fremtid for urbane hustak. Våre kunder erkjenner at fordelene med vår vertikale løsning for biosolar grønne hustak er uovertruffen av noe annet produkt, og vi ser frem til å levere solenergiløsninger til nye og eksisterende bygninger i de kommende årene.."

For å lære mer om Over Easy Solar og dets produkt, vennligst besøk vår hjemmeside og kontakt Trygve Mongstad eller Tommy Engvik (kontaktinformasjon nedenfor).


Om Over Easy Solar

Over Easy Solar er en Oslo-basert startup grunnlagt i 2021, dedikert til å revolusjonere integreringen av solenergi i det bygde miljøet. Gjennom sin innovative VPV-enhet kombinerer selskapet vertikale solcellepaneler og grønne hustak for å maksimere energiproduksjon og miljøfordeler. Over Easy Solar er forpliktet til å drive adopsjon av fornybare energikilder, redusere karbonutslipp og skape en bærekraftig fremtid for kommende generasjoner.

Comments


bottom of page