top of page

Første "biosolar" installasjon i Danmark med Over Easy Solar


Over Easy Solar er stolte av å offentligjøre vår første biosolar takinstallasjon i Danmark. Dette banebrytende prosjektet, som ligger ved Mølleåværket renseanlegg, ca 10 km nord for København sentrum, kombinerer vertikale solcellepaneler med et grønt sedumtak, et konsept som introduseres for første gang i Danmark.


Installasjon av vertikale solcellepaneler på sedumtak


I samarbeid med Lyngby-Taarbæk Forsyning og Nature Impact, Over Easy Solars prosjekt er ikke bare en installasjon; Det er en ny referanse i det danske markedet og en utforskning av det lokale klimaets innvirkning på teknologien deres.

"Vi er begeistret over å være en del av dette prosjektet, som kombinerer banebrytende solteknologi med miljøvennlige bygningselementer. Sammen med Nature Impact og Over Easy Solar streber vi etter å utvikle en modell for grønn energiproduksjon som kan replikeres og implementeres globalt. "

sier Rikke Dyre Jespersen, prosjektleder fra Lyngby-Taarbæk Utility, i et intervju med Bygtek.dk.


Installasjonen har 44 solcelleenheter med 200 Wp kapasitet, og forventes å generere ca 8,600 kWh per år. Den innovative designen muliggjør sameksistens av solenergiproduksjon og vannretensjon, og demonstrerer Over Easy Solars forpliktelse til enkle å implementere bærekraftige solløsninger.


Over Easy Solar uttrykker takknemlighet til sine banebrytende danske kunder, og understreker betydningen av denne satsingen. PV-ingeniør Fabian Schroffenegger fra Over Easy Solar kommenterer prosjektets potensial:

– Vi trenger mer data for å lage mer nøyaktige simuleringer for solcellepanelenes effekt under ulike forhold. Derfor er vi veldig spente på å se hvordan systemet presterer. Våre forventninger til prosjektet er høye, og anslaget på 8.600 kWh er ganske konservativt.

Les også: Full article in Bygtek.dk (på dansk).

Comments


bottom of page